perjantai 3. lokakuuta 2014

Takan paikkaa etsimässä

Kuten olen aiemmin jo kertonut, muutimme nykyiseen kotiimme nelisen vuotta sitten. Talo oli suhteellisen hyvässä kunnossa, emmekä joutuneet tekemään ennen muuttoa mitään suurempia remontteja. Kaikkea pientä sitten muuton jälkeen olemme kylläkin tehneet. Suurimmat ristiriidat edellisten omistajien makuun nähden muodostuivat väreistä sekä rakennusfysiikan tuntemuksesta. Taloa oli hoidettu toki huolella, mutta aivan joka asiassa ei oltu maltettu miettiä loppuun saakka tai sitten osaaminen ei vain ollut riittänyt. Esimerkiksi pari kesää sitten oli kunnon sadekausi, jolloin puutteellisten ikkunapellitysten vuoksi sadevedet valuivat reittejään pitkin olohuoneen lattialle… Muutaman ärräpään ja vaiherikkaiden hetkien jälkeen siitäkin tosin selvittiin. 

Värimaailma kodissamme on aika pirteä. Olohuoneen väreissä on paljon luonnonläheisiä sävyjä, joihin näin puolukka-aikaan voi myös punaisen laskea. Kalustus oli mielestäni ihan mukavassa järjestyksessä, mutta alkaessamme suunnitella takan hankintaa, ei nykyjärjestys tukenutkaan hanketta. Ainoa kohta mistä vapaaseen hormiin liittäminen onnistuu sekä lämpö voi levitä vapaasti laajalle alalle, on televisiotason paikalla. Tässä kuvassa tasoa ei aivan näy, mutta kliivian alta se löytyy.


Olen monet illat miettinyt, kuinka järjestellä huoneen uudelleen, niin että se olisi silmälle ja ajanviettämiselle helppo ja toimiva. Ystäväni käydessä kyläilemässä pohdimme ongelmaa yhdessä. Häneltä sainkin kokeilemisen arvoisen idean, ja nyt huone näyttää jo erilaiselta. Koska takkaa ei vielä ole, on sisustus ensisilmäyksellä aavistuksen kummallinen, huonekalujen ollessa pakkautuneena huoneen toiseen päätyyn. Mutta tällä järjestyksellä takka soveltuisikin jo suunnitellulle paikalle -jossa se kliivia edelleen on.Mutta sitten olemmekin jo seuraavan ongelman edessä; minkälainen takka meille sopisi. Olemme katselleet lähinnä Tiilerin mallistoa, joka on edullisimmasta päästä. Koska saamme polttopuut omasta metsästä, ei lämmön varaavuuden tarvitse olla kaikkein parasta luokkaa. Kovin suurta tai painavaa takkaa ei seinälle saada sopimaan, joten lähinnä olemme pallotelleet Funkkis Pikku-Laurin, Funkkis Teemun ja Funkkis Pikku-Lassin välillä. Mikään ei vielä ole noussut suosikiksi ylitse muiden, joten pähkäily saa luvan jatkua. Täytyy myöntää, että omaksi suosikikseni olisi noussut Trendi-Olivia, mutta tälle en saanut kotoa positiivista vastakaikua. Olisi se vain niin ihanan punainen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! :)