tiistai 14. lokakuuta 2014

Keinutuolikokeilu

Eräänä päivänä päätin kokeilla uusimmassa Nukkekotiyhdistyksen lehdessä ollutta ohjetta minikeinutuolin tekemiseksi. Tyypillistä on, että kun saan päähäni jonkin idean, on se saatava toteuttaa heti. Oli edellytyksiä tai ei. Noh, tähän keinutuoliin en löytänyt heti soveltuvia materiaaleja, joten päädyin paksuun aaltopahviin, jonka ajattelin kestävän hyvin käytössä.  Näin varmasti onkin, mutta työstäminen ei valitun materiaalin kohdalla ole helpointa… Ensinnä taistelin tovin jos toisenkin, ennen kuin mallin mukaiset palat oli leikattu. Toiseksi paloista tuli hieman ronskistileikatun näköisiä, johtuen hyvin pitkälti tuosta ensiksi mainitusta asiasta. Kolmanneksi aaltopahvin kuvioita on erittäin vaikeaa peitellä. Koitin töpötellä puuliimaa täytteeksi, mutta vaikka tein tämän useita kertoja, jäi profiili silti näkyville. Tältä näyttää nyt sitten maalattu tuoli. Tunnistettavissahan se on, mutta ehkäpä jossain vaiheessa teen vielä paremmista materiaaleista sievemmän version. Toistaiseksi tämä saa luvan kelvata!


Tämäkin ohje on peräisin Maria Malmströmin pajasta. Hänen neuvojaan löytyy jo aiemmin mainitsemastani Nukkekoti Väinölän blogista, jonne varmasti jokainen suomalainen nukkekotiharrastaja päätynee ennemmin tai myöhemmin. Niin taidokasta työtä ja monipuolisia ideoita ei omin päin ja käsin voi kuin haaveilla tekevänsä. 

2 kommenttia:

  1. :D Mulla on vähän sama vika: kun saan jonkun jutun päähän, se on sitten tehtävä pahvista ja mistä hyvänsä. Tästä todisteena nojatuolini, joka sisältää kaikkea mehupilleistä lähtien. :D
    Ja hienohan sun kiikkustuolista tuli!
    Kuten tuolla aikasemmin kapiokirstustasikin. Nyt vasta näin sen, kun olen ollut hieman lomalla. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Täytyy joskus varustautua ihan kunnollisilla varusteilla ennen kuin ryhtyy toimeen, ja katsoa mitä sitten saa aikaan -vai saako mitään! ;)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)