keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Kätköilyä Keuruulla.

Terve pitkästä aikaa! Ajattelin aktivoitua bloggaamisen saralla, kun Tipi ystävällisesti vihjaisi odottaneensa, koska esittelisin täällä aikaansaannoksiani käsitöiden saralla. Päätin nyt kuitenkin ensin kertoa päivän kätköilystä. Käytiin siis kätköreissulla Keuruulla yhdessä Tipin kanssa ja porukassa oli mukana myös lapseni, joka alunperin minulle geokätkökipinän tartutti. Lapsi onkin kätevä pitää mukana, koska mahtuu pieneen tilaan ja yleensä on suostuvainen suorittamaan ryömimistä ja kiipeämistä vaativat kätköjen noudot :) Kohteeksi valittiin Keuruu, koska siellä tiedettiin olevan PALJON kätköjä.

Alkumatka ei ollut oikein otollinen, kun pari kätköä jäi saamatta. Kyllä oli vaikeita! Ei ollut hoksottimia niille kätköille. Kaiken kaikkiaan kätköjä kuitenkin kertyi mukavasti, itselleni 16.

Kätköilyn itsensä lisäksi lajin parhaita puolia on uusien paikkojen näkeminen. Itse rakastan vanhoja hirsirakennuksia ja niihin on ilo törmätä silloin tällöin!

 Männistön nuorisoseurantalo

 Keuruun kotiseutumuseolta sekä yllä että alla.

Joskus geokätköily johdattaa varsin ahtaisiin paikkoihin. Tänään eteen tuli tunneli, jonne onneksi geoipana oli halukas konttaamaan. Meistä aikuisista toinen pelkäsi olevansa liian köntys liikkumaan kumarassa ja toinen pelkäsi jäävänsä takapuolestaan jumiin... :)

 Tunnelin päässä oli valoa.

 Tällainenkin viehättävä joki ja silta osui kohdalle. Ei ole aiemmin tullut nähtyä, mutta nyt tuli vihdoin poikettua isolta tieltä sivumpaan. Matkailu ja geokätköily avartaa!


Oma lukunsa on sitten nämä ihmeellisyydet luonnossa. Viime viikonloppuna juuri kuvasin metsästyksen lomassa löytöjä: jääkaappi keskellä metsää ja metsittynyt paku. Tällä kertaa metsästä löytyi lättähattu! Olipas jotenkin vaikuttava näky. Hiukan aavemainen (olis hämärässä tai pimeässä yksin jäänyt menemättä), mutta samalla jotenkin juhlakas näky. Junan muotokieli on varsin viehättävä, mutta pistää ihmetyttämään, miten käytöstä poistettu juna on eksynyt metsään, missä kiskoja ei ole lähellä.Kaikenkaikkiaan mukava kätköpäivä, vaikka ilma oli hyytävän kylmä. Seura oli kuitenkin mitä mainiointa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! :)