perjantai 10. lokakuuta 2014

Rymsteerasin

Tarkoituksenani oli lomailla koko lokakuu ennen kuin siirryn uusien haasteiden pariin. Kummasti tuntuu kuitenkin olevan jotain projektia kesken aina kun yhden valmiiksi saa... Tällä kertaa vuorossa olisi työhuoneen rymsteeraus. 

 

Tämä huone kodissamme, jota yleisesti kirjastoksikin kutsumme, on viime aikoina kerännyt kosolti uutta tavaraa. Ensin aloittelin täällä nukkekotiprojektia, jonka jälkeen päädyin sisustamaan huoneesta myös työpistettä itselleni. Alunperin huoneessa oli pieni tietokonepöytä, jonka äärellä maksoimme laskuja, surffasimme netissä, tai mitä nyt kotona koneella puuhailtiinkaan. Nyt eteeni tuli kuitenkin tarve saada enemmän tilaa työn tekemiseen, sekä paperien ja mappien säilytykseen. Eräänä vaihtoehtona olisi ollut sisustaa yläkerran vierashuone kokonaan tähän tarkoitukseen, mutta jotenkin mukavammalta tuntui siirtää työntekomahdollisuus kirjastoon. Niinpä päätin luopua vanhasta tietokonepöydästä ja hankkia sen tilalle piironkimallisen kirjoituspöydän. Näin työpisteen voi myös sulkea silloin kun ei ole ajankohtaista työskennellä. Vertaillessani netistä erimallisia piironkeja, voiton vei IKEA:n Hemnes-sarjan kirjoituslipasto. Tässä mitat sopivat täydellisesti tarpeeseeni, eivätkä sievä ulkonäkö ja edullinen hintatasokaan ole pahitteeksi. Työtuolistakin on päässäni jo ajatus, mutta sen hankintaa täytyy vielä pohtia perusteellisesti. Vihjeenä haaveistani voin kertoa, että edullinen hintataso ei haluamassani mallissa liene mahdollista, vaan ulkonäkö noussee ykkösprioriteeksi, mikä aiheuttaakin sitä pohdintatarvetta...

 

Tämä huone alkaakin olla jo todella täynnä tavaraa. Miksikään kaunistukseksi ei voida laskea kirjoituspiirongin päästä löytyvää nukkekotiaskartelupakkia, mutta kätevä se on! Niinikään piirongin toiselta puolelta löytyy tarvikelipasto täynnä erilaisia rakennustarvikkeita.Viimeisin hankintani pieniin töihin oli pinkki työkalupakki, joka ilmeisesti on suunniteltu naisten työntekoon. Itse miehisellä alalla työskentelevänä olen aina katsellut alta kulmien tätä kauppojen lady-rakennustarvikevalikoimaa, mutta nukkekotoiluun nuo työkalut ovat sopivan pieniä. Tässä yhteydessä täytyy tosin mainita, etteivät kaikki nukkekotoilijat ole naisia, vaan mukana on myös raavaita miehiä. Kyseinen harrastus on alkanut kiinnostaa sen verran kanssani asustelevaa herraa, että kenties kohta saan hänestä kaverin rakennuspuuhiin...


Myös taloutemme toinen herra, se karvaisempi kaveri, on kovasti kiinnostunut kaikesta askarteluun liittyvästä. Valitettavasti hänen apunsa on kerta toisensa jälkeen torjuttu, sillä olen kokenut sen enemmän haitaksi... Pahoitteluni hänelle jälleen kerran kivojen puuhien kieltämisestä. Ei ole helppoa olla kissa.

2 kommenttia:

  1. Aika törkeetä jättää Kissi pois harrastuksesta. Kai tuo saa olla edes epävirallinen laaduntarkkailija? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nuo aikalailla saavat elää kuin pellossa… Mutta askartelurajat on valitettavasti pidettävä. Laatua ovat välillä kyllä päässeet testaamaan kun silmä on välttänyt! ;)

      Poista

Kiitos viestistäsi! :)