keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Haastemies kävi kolkuttamassaPieni askel ihmiselle, mutta suuri Tipille. Toissapäivänä sain elämäni ensimmäisen haasteen postilaatikkooni! Harvasta haasteesta riemastuu niin paljon kuin tästä, jolla Tipula-blogia pitävä Emonen minua muisti. 


Perimmäisenä tarkoituksena tässä 11-kohtaisessa haasteessa lienee tutustuttaa lukijämäärältään pieniin blogeihin. Sikäli mukavaa, että yleensä lehtien palstoilla tai netissä vinkatuilla blogeilla on satoja lukijoita, eikä pieniä välttämättä löydy luettavaksi niin helpolla. Toisaalta muutama blogi joille olisin ehdottomasti haasteeni tahtonut esittää, kuuluu lukijamäärältään suurempiin tai eivät näyttäneet sivuillaan lukijamäärää lainkaan, ja näin ollen rajautuivat haasteesta pois. Valitettavasti. 


Kuten emonenkaan, en tahtonut tästä pelkkää listakirjoitusta, joten lisäilen tekstin sekaan ottamiani valokuvia kuvitukseksi ja piristämään lukuhetkeänne. 
Mutta nyt siihen haasteeseen. Mistä siis onkaan kyse? 

SÄÄNNÖT:
1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään!
2. Haastetun pitää vastata haastajan 11 kysymykseen!
3. Haastetun pitää valita 11 blogia, joilla on alle 200 lukijaa!
4. Haastetun pitää esittää 11 uutta kysymystä haastetuille!
5. Sinun pitää kertoa ketkä 11 olet haastanut!
6. Samaa henkilöä jolta haasteen sait, ei saa uudelleen haastaa! 


11 asiaa Tipistä:

1. Olen sinnikäs. Monta asiaa on tultu tehtyä loppuun ihan vain päättäväisyyden avulla, sillä "minähän en tätä kesken jätä kun kerran olen aloittanut!"

2. Olen herkkä. Vaistoan monia asioita, joskus olemattomiakin. Ihmisten tunnetiloja, jne. Elän herkästi myös eri tunnetilanteissa mukana, kaikki tunteet ovat sallittuja. Olen riittävän rohkea itkemään tai nauramaan, silloin kun siltä tuntuu!

3. Olen oikeudenmukainen. Tähän samaan lokeroon kuuluu myös rehellisyys. Mikään ei saa suuttumaan niin paljoa kuin epäoikeudenmukaisuus ja valehtelu.

4. Olen avoin. Olen kuin kotonani tilanteissa, joissa olen ihmisryhmän keskipisteenä, pitämässä puhetta tai esiintymässä. Tarvitsen kuitenkin keskivertoa enemmän myös omaa rauhaa.

5. Kyllästyn helposti. En voi koskaan hakeutua työhön, jossa teen samoihin kellonlyömiin samoja asioita, samassa pisteessä viikosta ja vuodesta toiseen. Tarvitsen aikaisia aamuherätyksiä, kunhan saan yleensä nukkua pidempään. Maisemien pitää silloin tällöin muuttua, tämän vuoksi matkakuume iskee säännöllisesti. Tarvitsen useammanlaisia harrastuksia, joista saan erilaisia kokemuksia.

6. En tavoita kovin helposti tunnetta, etten voi kokeilla uusia asioita vain sen vuoksi etten ole niitä ennenkään tehnyt. Olen periaatteessa sitä mieltä, että todennäköisesti olisin niissä mestari jos vain kokeilisin, kunnes toisin todistetaan… ;)

7. Olen laiska. Mukavuudenhaluinenkin. Hetikaikkimullenyt! Pelkään myös kehuja, etenkin omakehua. Siksi negatiivista palautetta onkin niin paljon helpompi ottaa vastaan. Siihen ei jää niin helposti leijumaan.

8. Pelkään myös vettä. Uimahallissa en uskalla uida kuin reunalla, vaikka usein uinkin pitkiä matkoja. Ajatus siitä, etten saa jalkoja yltämään pohjaan, on pelottavaa. 

9. En tahdo koskaan kasvaa aikuiseksi, mikäli sillä tarkoitetaan leikkimielisyyden loppua. 

10. Pienenä ylivoimaisesti eniten käyttämäni lause taisi olla; "Äiti, mitä mä tekisin?" Aina pitää olla jotain mielekästä tekemistä varattuna! Tähän ikään mennessä sitä on kertynyt jonoksi saakka.

11. Aloitan uudessa työssä marraskuun alussa, tosin työnantajalla jonka palveluksessa olen ennenkin ollut. Aina sanotaan ettei ketään tulla kotoa töihin hakemaan. No, olin onnekas. Sain eräänä syyskuisena sunnuntaina viestin, jossa tiedusteltiin, josko uudet haasteet kiinnostaisivat. Ja mitä haasteita tiedossa olikaan. Todellakin ne kiinnostavat! (eli olihan postilaatikossani haastepainotteista postia ennenkin käynyt, heti tuli huijattua…)

 

11 vastausta Emosen kysymyksiin:

1. Miten suhtaudut jouluun? Odotatko jo sitä? 
- Voi kuule, todellakin odotan! Joulu on ylivoimaisesti eniten rakastamani juhlapyhä. Pääsiäinen tulee hyvänä kakkosena. Joulun tuoksut, yhdessäolo, kynttilät, ruoat, kiireettömyys, hiljentyminen, lumi… Voih, miksi se menee aina niin nopeasti ohitse???

2. Mikä on ollut sinulle tämän syksyn hitti esimerkiksi ruoissa, pukeutumisessa tai television ohjelmatarjonnassa?
- Hmmmm… Yleisesti ottaen hitein on ehkä ollut tuo pitkään päässä hautomani nukkekotoilu, jonka kimppuun pääsin vihdoinkin. Myös geokätköily on tarjonnut hyvää vastapainoa sisällä ähertämiseen. Ruoissa olen jatkanut aikalailla vanhalla linjalla. Paella on se juttu, josta kerään kehut ja jota teen kun muuta en jaksa. Pukeutumisessa koin hiljan uusia tuulia, kun uskaltauduin ostamaan pinkin välikausitakin. Siis minä. Jolla ei ole ollut pinkkiä kahteenkymmeneenviiteen vuoteen. Telkkarissa koukuttava on se arkisin tuleva rikossarja. Heti viiden uutisten jälkeen. Nimeä en ole jaksanut tarkistaa. 

3. Tuikku-, pöytä- vai kruunukynttilä? Vai jätätkö kynttilöiden polttelun mieluummin muille? 
- Kaikki! :) Kruunukynttilöitä tulee poltettua harvemmin kissojen vuoksi. Eli ehkä sitten valitsen tuikut ja pöytäkynttilät. 

4. Jos koko asusi pitäisi olla yhtä samaa väriä, minkä värin valitset? 
- Musta. Vaikka lempivärini on ehdottomasti keltainen (tai toisinaan punainen), ajatus muista kuin mustista housuista tuntuu hieman vieraalta…

5. Mitä teillä syödään / syötiin tänään? :)
- Aamiaisella puuroa, leipää ja kahvia, päivällisellä ehkäpä kanaa…? Arkiruoalla mennään. 

6. Aiotko tehdä talvella lumienkelin? 
- Luultavasti en… Ajatuksena kylmään lumeen heittäytyminen, niin että jopa niskaan saattaisi sitä päätyä, tuntuu… Hmmm… Ikävältä. Rakastan lunta ja kaipaan lumitöihin sekä hiihtämään!

7. Matka maailman ympäri, ristiin rastiin Eurooppaa vai Päiväntasaajalle ja takaisin?
- Eurooppaa ristiin rastiin. Ehdottomasti!

8. Saisitko rikki kookospähkinän? 
- Kyllä! :) Ensin pitää porata reikä siihen päähän, missä on selvä piste poraamiselle. Sen jälkeen nesteen voi joko imeä pillillä sisältä tai valuttaa reiästä ulos. Lopuksi vasaralla viimeinen niitti! Kiitos Gommi & Pommi, minulla on vastaus! ;) 

9. Ostatko tavaran ensisijaisesti ulkonäön, hinnan, käyttötarkoituksen, materiaalin vai valmistusmaan perusteella? 
Hmmm… Näiden kombona. Yleisesti olen esteetikko, pankkitilini aiheuttaa joitain rajoitteita, tahdon mieluummin pitkäikäisiä tavaroita kuin nopeasti huonoksi meneviä ja suosin suomalaista!

10. Mikä oli lapsuutesi lempikirja? 
- Barbro Lindgren: Kesä kaupungissa

11. Osaatko tehdä kärrynpyörän? 
- En. Pylly ei vain nouse, eikä ole koskaan noussut! :)

Huh, kiitos kysymyksistä! 


11 uutta kysymystä Tipiltä: 

 1. Mikä on blogi, jota luet eniten, se oma suosikkisi? 
2. Suosikkikaupunkisi, sekä Suomesta että ulkomailta?
3. Mitä vappuperinteisiisi kuuluu?
4. Asia tai tapahtuma, joka on viimeksi aiheuttanut Sinulle iloisen yllätyksen?
5. Lempiliikuntalajisi sekä omatoimisesti että televisiosta seurattuna? 
6. Minkä alan messuille tahtoisit seuraavaksi mennä, jos saisit itse päättää? Ei väliä järjestetäänkö sellaisia todellisuudessa vaiko eikö! ;) 
7. Mikä on bravuuriruokalajisi?
8. Lapsuutesi mieluisin muisto televisioon tai elokuvateatteriin liittyen?
9. Lempikirjasi? 
10. Muistele parhaita juhlia, joissa olet ollut vieraana. Mitkä tekijät ovat aiheuttaneet sen, että pidät niitä parhaina juhlina?
11. Mikä projekti Sinulla on seuraavaksi työn alla? Jokin askartelu/käsityö? Etsitkö jotain tiettyä tavaraa? Sisustussuunnitelma? Ruoanlaitossa uusi tuttavuus? Matka? Vierailukohde? Jotain muuta?


11 uutta haastettavaa, alle 200 lukijan blogia:


Innolla odottelen mitä tuleman pitää!

ps. Nemi, tule sinäkin tänne haastetuksi, tule tule! Joko minun tai Emosen toimesta! ;) 


8 kommenttia:

Kiitos viestistäsi! :)