maanantai 6. lokakuuta 2014

Helvetissä

Taannoin eräänä viikonloppuna lähdimme retkeilemään Helvetinjärven kansallispuistoon ystäväperheen kanssa. Varasimme Metsähallituksen omistaman Hiedan majan, joka on vaatimattomasti varusteltu vuokratupa. Vaatimaton varustelu tässä yhteydessä tarkoittaa sähköjen ja juoksevan veden puuttumista, mutta muutoin maja oli todella hieno, etenkin sijaintinsa ja maisemiensa puolesta. 


Maja sijaitsee pienehkössä niemessä, Haukanhiedan telttailu- ja tulentekopaikan vierellä. Kuitenkin onneksi omassa rauhassaan. Vaikka viikonloppu nytkin oli sateinen ja myrskyinen, oli lähistöllä lukuisia retkeilijöitä telttailemassa sekä matkailuautoilemassa. Kesäisin alueella koetaankin ajoittain ruuhkaa, minkä lasken pieneksi miinukseksi eräretkeilyssä. Oma hiekkaranta olisikin kyllä ollut hieman liikaa vaadittu...


 

Mukana matkassa olivat myös kissamme, sillä majaan oli sallittua tuoda eläimiä. Luonnosta nämä kaverit joutuivat tosin nauttimaan ainoastaan ikkunan läpi, sillä kansallispuistossa eläimet eivät saa liikkua vapaasti. Toisaalta kissamme ovat täysin sisäkissoja myös kotona, enkä olisi heitä halunnutkaan villipetojen ruoaksi laskea. Päivisin teimme retkiä ympäristöön, mm. Helvetinkolulle, joka on alueen tunnetuin rotko ja myöskin erittäin suosittu matkailukohde. Tuolla nuotiopaikalla koimmekin viikonlopun suurimman ruuhkan, jonottaessamme paistamaan makkaroita. Retken jälkeen oli sitäkin ihanampaa palata takaisin mökin rauhaan nauttimaan takkatulesta, hyvästä ruoasta ja juomasta sekä ystävistä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! :)