torstai 27. helmikuuta 2014

Vanhat ja uudet mekot

Viime viikonloppuna kävin ostoksilla Nanson myymälässä. Tarkoituksenani oli etsiä tunikan tyyppisiä paitoja kevääksi, mutta sopivan näköisiä ja kokoisia ei osunut silmiini. Sen sijaan mekkovalikoimasta löytyikin pari kotiin viemisiksi. Kivet-kuosin kaksikerroksinen mekko oli leikkaukseltaan aika jännä. Edestä mekko on ehkä hieman säkkimäinen, mutta päällimmäisessä kankaassa selässä oleva halkio selässä toimi jännästi. Pehmeä trikoo tuntui päällä erittäin mukavalta. Mekkoa voi hyvin pitää vaikka hellemekkona tai miksei jopa juhlavammassakin tilaisuudessa. 

 

Toisen löydöistä sain myöhäisenä ystävänpäivälahjana. Myyjältä mies sai myös kehut hienosta eleestä osallistua ostoksiin, vieläpä kalliimman mekon kohdalla. Taas sai olla ylypiä, ja ihan aiheesta.  Lahjamekkoni on uudistuotantoon otettu 60-luvun Revontuli-malliston Noitarumpu-mekko. Malliston markkinoijana ja kehittäjänä toimi Lenita Airisto. Glorian vuoden paras vintageblogi -ehdokkaanakin ollut ihastuttava "70-luvulta, päivää!" on kertonut  parissakin eri postauksessa tästä mekosta sekä Revontuli-sarjasta


Uskoisin että näistä jompikumpi saa toimia puvustuksenani seuraavaksi vaikkapa ystävien häissä, toukokuun alussa. Kaikkiin juhliin ei aina tule uusia vaatteita hankittua, mutta nyt on ainakin pari hyvää vaihtoehtoa ensi keväälle ja kesälle. Viimeaikaisissa menoissa olen melko usein turvautunut äitini vanhaan mekkoon. Punamustavalkoinen puuvillaihastus on kotimaisen Rissanen Oy:n vaatetetehtaan Lennart R -mallistoa, ehkä 60-70-luvulta. Edellä mainitsemassani vintageblogissa on kerrottu myös tämän tehtaan muista tuotteista, että alkuperästä. Tehtaan juuret johtavat Viipuriin ja sen jälkeen Länsi-Uudellemaalle, Pohjan kuntaan. Muuten kyseisestä valmistajasta tai sen tuotteista tuntuu löytyvän harmillisen vähän tietoa. 

Toinen äidiltä saatu mekko on myös kotimaista, Norlyn Oy:n tuotantoa. Tumman vihreä neulosmekko on melko ajaton, vaikka sekin lienee samaa aikakautta. Nykyään istuvan kotelomekon löytäminen kaupasta on todella vaikeaa, mutta nuo vanhat mitoitukset tuntuvat olevan lähes täydellisiä. Olen siis mitoitukseltani kenties muutaman kymmenen vuoden takaista standardia. Tai ehkäpä vain äitini tytär. 


3 kommenttia:

 1. Iiiiiihania mekkoloita! Tuo noitarumpu erityisesti kolisis mullekin :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on kotona mekko tai takki, jossa lukee niskassa lapussa Lennart R Design ja Rissanen Oy. Enne tiedä, onko vaate em. valmistajan tekemä. Mustikoita siinä on erikokoisia; hihoissa pieniä ja muualla suuria. Voitteko auttaa vaatteen tunnistamisessa? Meitä kiinnostaa, onko kysymyksessä aito Lennart R Design ja Rissanen Oy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti omatkin tietoni kyseisestä valmistajasta perustuvat netistä luettuun sekä tuohon yhteen omaan mekkoon, joten tähän en kyllä osaa vastata. Tuolla linkkaamassani blogissa on enemmän tietoa aiheesta, joten sieltäkin voisi kysellä. Mahtaisiko kukaan muu lukija tuntea paremmin näitä merkkejä…?

   Poista

Kiitos viestistäsi! :)