lauantai 15. helmikuuta 2014

Purkit ja purnukat

Eräs intohimoni ovat vanhat purkit, purnukat ja muut astiat. Peltisiä, emalisia, valurautaisia tai posliinisia, materiaalista viis, kunhan väriä ja piristystä löytyy. Antiikkimessuilla ja nettihuutokaupoissa etenkin emali on viime vuosina nostanut hintaansa, ja osa ihanuuksista menee lujaa vauhtia ohi. Sitä lottovoittoa odotellessa... Vaikka kotona tilaa yllinkyllin keskiverron onkin, on tila välillä kortilla kun yritän pärjätä hamstraukseni kanssa. Vielä en kuitenkaan ole joutunut asettamaan itselleni ostorajoituksia. Rahapussissani majaileva Matti hoitaa tämän asian puolestani.


Kuvan purkit ovat laidasta laitaan. Uusia, vanhoja, kotimaisia, matkamuistoja muilta mailta, käyttökelpoisia, puhki ruostuneita. Ainoa rajoittava tekijä on siinä mikä silmää miellyttää. Näitä katsellessa silmä lepää!

2 kommenttia:

  1. Ihania aarteita hyllyn täydeltä! <3 Minä tarvisin muutaman vanhan purkin (britteihin liittyvää) ja nyt mietin mistä lähden etsimään niitä. Tulee varmasti mukava harrastus ;)

    VastaaPoista
  2. Jotenkin ensimmäisenä britteihin liittäisin nuo teepurkit! :) Kuvan oikeassa yläreunassa esim. pari Twiningsia! Itse olen keräillyt purkkeja hyvin paljon kirpputoreilta ja tuttavien nurkista. Koskakohan niitä alkaisi olla riittävästi…? :P

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)