maanantai 9. maaliskuuta 2015

Värit


Parasta keväässä juuri tällä hetkellä on se, kun pääsiäiskoristeet ja -kukat kaikkine ihanine väreineen saapuvat kauppaan. Aina toisinaan itsehillintä pettää, ja ruokakaupasta kotiin tarttuu ruokaostosten mukana myös kukkia. Eikä vain yhtä lajia. Vaan monia! Olo on kuin lapsena karkkikaupassa! 
 
  

Samalla tavoin karkkikauppatunnelmiin pääsee vaikkapa matkoilla, kun yhtäkkiä havaitsee jonkun oven tai mainoskyltin, jonka värimaailma iskee suoraan tajuntaan. Toisinaan voi käydä vaikkapa niin, että oven eteen jää seisomaan pitkäksi aikaa odottelemaan, jotta tekstiviestiä naputteleva tupakoitsija lähtisi pois tuon ihanan valokuvauksellisen kohteen edestä. Aina odottelukaan ei tuota tulosta, vaan on taivuttava - ja otettava tupakoitsija mukaan kuvaan.  


Puhumattakaan kaikista söpöistä, pienistä, värikkäistä autoista. Keskiverron suomalaisautokannan homogeenisyys saa tunteen kasvamaan entisestään. Näihin ei joka päivä törmää. Mitä sitten, vaikka niissä ei ole ilmastointia, luistonestoa, puhumattakaan muista ajoturvallisuuteen tai -mukavuuteen vaikuttavista tekijöistä. Tai sisälle mahtuisi kuskin lisäksi juuri ketään muuta. Niiden tarkoitus on olla söpöjä, ja siinä ne ovat onnistuneet!


Ja siitä söpöydestä puheenollen.. Kun se tunne iskee, kelpaavat söpöiksi kuvattaviksi vaikka sirot neljäkymmennumeroiset lättäjalat, punaisissa kävelykengissä, seisomassa söpöllä ja värikkäällä laattalattialla. Söpöys on tunne, jonka valtaan saattaa kuka tahansa joutua. Kunhan tunnelma on kohdallaan. Ja ne värit!

2 kommenttia:

  1. Oi mitä väri-iloittelua! Kuvista tulee väkisinkin kevät- tai oikeastaan jo kesäfiilis :)

    VastaaPoista
  2. Kuvat on otettu muuten jokseenkin vuosi sitten. Tulppaanit olivat kotonamme piristämässä päiviämme, mutta loput otokset ovatkin kaupunkilomaseltamme Gdanskista ja Malborkista. :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)