sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Keltaista

Viime päivinä olen ollut keväthuuman kourissa. Tiedättekö mistä sen tietää? Joka kevät koittaa se hetki, kun kaikki keltainen iskee verkkokalvon läpi tajuntaan, ja on vain pakko saada. Ensimmäinen tapaus osuu viime viikonlopulle, kun kävin kenkäkaupassa etsimässä uusia työkenkiä. Onnekseni ne löytyivätkin helposti, mutta sitten matkalla kassalle SE iski. 


Näin ne. Keltaiset tennarit! Olen aina ihmetellyt tuota etenkin teini-ikäisten suosimaa merkkiä, joka on mielestäni ylihinnoiteltu rankasti. Mutta kas, kun merkkiä valmistetaan keltaiset tennarit, tämä täti puskee kuin raivohärkä hyllylle. Ohi kaikkien muiden nuorten, hullaantuneena ostamaan itselleen kevätkengät. Oi iloa, oi valoa! 


Toisen tapauksen päävastuun kantaa entinen työkollegani, joka käväisi päivänä eräänä kahvittelemassa. Mukanaan hän toi ihanan keltaisen kevätkukan. Asettelin sen pöydälle, keltaisen lampun vierelle, tuottamaan iloa ja valoa huusholliimme. 

Ja sitten se kolmas tapaus. Kiirehtiessäni työpäivän jälkeen junalle, käväisin hakemassa matkaevääksi aseman kahvilasta täytetyn patongin. Matkaa junalaiturille oli vain muutamia kymmeniä metrejä, joten olisinhan minä voinut kantaa patonkini hyvin kädessäkin. Mutta kuinkas sitten kävikään. Verkkokalvoilleni piirtyi pöydällä lojuva kahvilan ihanan keltainen muovipussi samanaikaisesti kysymyksen kanssa, "tahdotteko patongin pieneen pussiin". Voi kyllä, kyllä minä tahdon. Muovipussin. Sen keltaisen! Tätäkö se keltatauti parhaimmillaan on…? 


4 kommenttia:

 1. Ihanat tennarit!! Mäkään en ole oikein tajunnut noita muotikenkiä, mutta nyt kun näin tämän kuvan... Apua, mäkin haluan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä tarvinnut edes pohtia, ostopäätös tapahtui ensisilmäyksellä! :D

   Poista
 2. Ihanaa keltaista - ihmettelen niitä jotka eivät voi sietää keltaista... Minä rakastan jopa keltaisia voikukkia alkukesästä ;) Olenkin vähän omituinen - minäkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voikukathan ovat ihania! Ja tulppaanit ja narsissit ja leskenlehdet… Ja kaikki keltaiset! :)

   Poista

Kiitos viestistäsi! :)