tiistai 3. maaliskuuta 2015

Helsinki ilmasta käsin

Ennen joulua pääsin katselemaan entistä opiskelukaupunkiani Helsinkiä ilmasta käsin. Kauppatorin viereen, Katajanokan laiturille on joitain aikoja sitten noussut suuren maailman tyyliin maailmanpyörä, Finnair Sky Wheel.


Pyörässä pyörivät korit ovat mukavia, ilmastoituja ja katettuja kabiineja, joihin mahtuu 4-6 henkilöä samanaikaisesti sisälle. Samankaltaisissa koreissa olen ollut hiihtolomareissulla Ylläksen laskettelurinteillä.Nyt sellaiset korit löytyvät siis myös pitkän maamme eteläkärjestä.


Harmiksemme päivä jona olimme liikkeellä, oli sateinen. Näin ollen valokuvaaminen huipulta ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Muutoin pimeällä ja talvisella säällä pyörässä käyminen on mukava piristysruiske, jota voin suositella. Jonojakaan ei ollut, kuten kesällä. Yksi mukava lisä pääkaupunkiseudun turistikohteisiin.

 Joskus voisinkin kertoa teille lisää tuon syrjäisen rannikkokaupungin vierailusuosituksia lomapäivän varalle. Kuvassa näkyvistä kohteista Uspenskin katedraali tosin on kohde, jossa itsekään en ole vieraillut. Eihän sitä nyt kuudessa vuodessa kaikkea ehtinyt. Etenkään kun kotoa kirkolle matkaa oli kokonaista kilometri... 


2 kommenttia:

  1. Vaikka sateinen päivä onkin - tai ehkä juuri siksi - kuvista tulee ihanasti esiin tuo tunnelma, jota rakastan Helsingissä. Sopivan pieni, mutta kuitenkin tarpeeksi iso kaupunki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen myös nauttinut aina kaupungin "pikkukylä"-fiiliksestä. Aika usein keskustassa kävellessä tulee joku tuttava vastaan, kantakaupungin katujen nimet on nopeasti opittavissa, ja koko keskusta-alue on tavoitettavissa helposti kävellen. Muistan usein kävelleeni sunnuntaiaamuisin jonkun sopivan lenkin tutustuen kortteleihin. Pienen maan ehdottomia etuja, että pääkaupunkikin on sopivan kotikutoinen! :)

      Poista

Kiitos viestistäsi! :)