maanantai 3. maaliskuuta 2014

Retroaskartelua

Vaikka monista kaupoista nykyään löytyykin toinen toistaan huumaavampia uusretroja tuotteita, on itsetehdyilläkin aina sijansa. Retrohullun lahjavinkkinä toimii esimerkiksi helppo retropussukka.

Pussukoista voi tehdä kuinka laadukkaita tahansa, valittavana olisi kankaalle printattavat kuvat ja hienot uusretrot vetoketjut, jne. Itse kuitenkin tein harjoituskappaleina tällaisia maanläheisiä tee-se-itse-versioita, joissa taatusti on nähtävissä myös oma kädenjälki. 

Näiden valmistukseen käytin seuraavia materiaaleja;

- vanhoista vaatteista purettuja vetoketjuja
- läpinäkyvää vahakangasta / kerniä (materiaalina pvc, joka on melko taipuisaa)
- joustamattomia taustakankaita
- 60-luvun kalenteri, jossa vanhoja mainoksia, omia vanhoja valokuvia
- kopiokone ja tulostuspaperia
- lankaa


Ensimmäiseen pussiin otin kopion vanhassa kalenterissa olleesta ompelukonemainoksesta. Itseltäni löytyi tällainen, mutta kirppiksiltä ja kirjastoista löytyy myös sopivia teoksia, joista löytyy kuvia. Ompelin punaisesta kankaasta sisäpussin, johon kiinnitin ompelemalla tulostetun mainospaperin. Tämän jälkeen tein läpinäkyvästä kernistä samankokoisen ulkopussin, jonka pujotin sisäpussin päälle. Lopuksi ompelin vetoketjun kiinni molempiin pusseihin. Näin tulostettu kuva jäi kankaan ja kernin väliin näkyviin. 
Toisen pussin tein omasta, vanhasta mustavalkovalokuvasta samalla tekniikalla.  


Jälkimmäisestä pussista tuli hieman löperö, se oli kooltaan isompikin ja ei niin napakka, joten kuva repesi vuoden käytön jälkeen. Ylempi pussi oli pienempi  ja kovemmalla kankaalla tehty, joten siinä paperi ei joudu niin koville. Kuvan ei välttämättä tarvitsisi olla niin suuri, myös pieni kuva kankaalle ommeltuna toimisi kivasti. Myös useammasta kuvasta otettu tuloste toimii hauskana kollaasina.

Näin saa tehtyä säilytyskotelon vaikka silmälaseille, bonuskorteille, lääkkeille, koruille, jne. 
Pussukoitahan tarvitaan aina!


3 kommenttia:

 1. Ihana, näistähän tekisi vaikka joululahjoja ;)

  VastaaPoista
 2. Saa lainata ideaa vapaasti! :) En muista mistä itse tuon keksin…

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt muistinkin! Täällä http://makeedesign.fi/index.php?route=product/category&path=20_60 näin vastaavia ja siitä se idea sitten lähti! :)

   Poista

Kiitos viestistäsi! :)