keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Kevään tuloa

Eilen näin tämän kevään ensimmäisen västäräkin. Tai ainakin luulen sen olleen ensimmäinen. Itse olen vähän köpelö luontohavainnoitsija, mutta tuo harakan kanssa vesilammikolla hypellyt västäräkki vääräsääri herätti ympärilläni olleissa ihmisissä huomiota. Tästä päättelin, ettei niitä varmaan vielä paljoa ole ollut näkyvillä. Kesän tuloon ei siis vanhan uskomuksen mukaan pitäisi kulua enää kauaa. Sääli, itse olisin tahtonut vielä kunnon talven latuineen ja lumitöineen. Vaikka kesästäkin pidän. Vuodenajat ovat kyllä kaikkinensa kovasti hieno keksintö. 


Auringon kajastaessa ikkunaan, huomasin likaisten ikkunoiden lisäksi myös talossa edelleen vallitsevan joulukoristelun. Mikäli talven selkä lähtee talttumaan, lienee jouluvalojenkin aika olla auttamattomasti ohi. Tältä erää. 


Luonnon valoilmiöt valtasivat laajalti jalansijaa tämän päivän aikana. Linnut laulelivat, katupöly lensi. Vaikka vielä on maaliskuu, tuntuu vallitsevassa säätilassa jo ripaus vappuisuutta. En tahtoisi olla pahanilmanlintu, mutta katsotaan kuinka maaliskuiselta vappuna mahtaakaan näyttää, jos luonto oikein häränpyllyä heittelee. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! :)