sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Kultainen, keltainen 70-luku

Enpä ole paljoa itsestäni täällä kertonut. Olisiko paikallaan nyt valaista hieman sitä, kuinka minusta tuli tällainen. Synnyin kultaisella, keltaisella 70-luvulla. Ensimmäiset vuoteni vietin siis ihanien retrokankaiden ja värien keskellä. Ja myöhemmät vuoteni ilmeiseti olen kaivannut takaisin sinne.  
Äitiyspakkauksessani oli luonnettani kuvaavasti keltaoranssi aurinkoviltti. Samasta osoitteesta on peräisin myös ruskea nallemakuupussi, josta nykyään maksetaan maltaita nettihuutokaupoissa. Silti omastani en aio luopua, vaan se piristää yläkerran lastennurkassa leikkijöitä! 


Lastennurkassa on myös kasa Aku Ankka -lehtiä. Niiden säilytykseen löysin nettihuutokaupasta keltaoranssin lelukärryn, joka on myös alkujaan 70-luvulta. Puinen kärry vetosi väreillään niin, etten voinut jättää tilaisuutta käyttämättä. 


Aku Ankkojen lisäksi luin lapsena paljon Tammen kultaisia ja hopeisia kirjoja. Omat suosikkini olivat Pikku Äiti sekä Herra pähkinäinen. Mutta kaikista kirjoista pidin ehkä eniten  Barbro Lindgrenin kirjasta Kesä Kaupungissa. Isolta siskolta perityn kirjan sivut ovat kuluneet jo aivan ohuiksi, kun sitä on luettu niin kovasti. Kirja ilmestyi alunperin vuonna 1965 nimellä Mattias sommar. Kirjassa viisivuotias tukholmalaispoika seikkailee kavereidensa Pellen ja Limpun kanssa kaupungissa. Tulen varmasti aina muistamaan myös Mattiaksen pikkusiskon Fillippan, jonka pää oli appelsiinin kokoinen. Ja jonka pojat koittivat myydä... Suosittelen lukemaan, jotta saatte tietää kuinka siinä kävi!


Lastennurkasta löytyvät nämäkin kirjat. Karvaiset leikkijät eivät tosin niiden päälle ymmärrä mitään...

 

2 kommenttia:

  1. Noi ihanat makuupussi ja aurinkopeitto löytyy multakin. Ne on ihanat!

    VastaaPoista
  2. Juu, niistä en luovu kyllä IKINÄ jos ei oo ihan pakko! :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)