sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Kotimainen matkavinkki!

Tipi tuossa aiemmin valitteli matkakuumetta ja siitä tuli mieleen viimekesäinen reissu. Tämä ei juuri Tipiä lohduta, sillä tiedän hänen ko. paikassa käyneen, mutta muille vinks vinks. Tai voit sä Tipi mennä uudestaankin :)

Hangosta 25 km lounaaseen keskellä merta sijaitsee Bengtskär. Pikkuruinen, Saaristomeren uloin luoto kantaa päällään Pohjoismaiden korkeinta majakkaa. Paikka on ihan mieletön!


1906 valmistunut majakka kohoaa 52 metrin korkeuteen. Huipulle on hiukan kiipeämistä, mutta näkymä on upea. Ja näin sisämaan kasvatille ja järvi-ihmiselle yllättävä, kun ympärillä näkyy vain merta.
 Majakkaa pääsee ihmettelemään Hangosta, Kasnäsistä ja Rosalasta. Satunnaisesti myös Turusta. Jos retki majakkasaarelle kiinnostaa, kannattaa käydä tutustumassa Bengtskärin kotisivuihin:  http://www.bengtskar.fi/.
4 kommenttia:

 1. Upean näköistä, vau! Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! :-) Jos päätät lähteä käymään, suosittelen varaamaan laivamatkat etukäteen. Risteilyt on kovin suosittuja ja etukäteen täyteen buukattuja. Ja majakassahan voi myös yöpyä! Seuraavan kerran haluan kokea sen :-)

   Poista
  2. Tämä paikka taitaakin olla se, mistä on jutellut. Haaveili myös yöpyvänsä siellä :) Tuli nyt mieleen. Maisemissa oikein silmä lepää! <3

   Poista
 2. Tekstistä jäi puuttumaan, mistä ystäväni on jutellut :D

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)