maanantai 5. toukokuuta 2014

Kevääntuloa

Kevään kukkaloiston pihapiirissä avasi vanhemmilta saatu syntymäpäiväorvokki. Vaikka yöpakkasia on vielä riittänyt, eivät sen kukat ole päässeet pahemmin kärsimään. Edellisinä vuosina pihalla säilytetyt orvokit ovat siementäneen ympäristöön niin, että sepeliköltä on kesän aikana noussut hieno värilajitelma. Toivon tämänvuotisen kukan myös leviävän ympäristöönsä. 


Muutoin pihalla ei juuri väriloistoa vielä olekaan. Omenapuu, viinimarjapensaat, ruusu sekä marja-aronia ovat lupaavasti jo nupullaan. Ehkä nyt olisikin jo aika kerätä jouluvalot pihapuista...

 


Narsissitkin ovat puhkeamassa kukkaan hetkenä minä hyvänsä. Edellisvuosien pääsiäisnarsissit ovat päätyneet aina kukittuaan pihalle kasvamaan. Vähitellen narsissiviljelmä siis leviää. 


Niin tekee valitettavasti myös ruttojuuri. Tämä vieraslajike on vallannut alleen jo useammasta kohdasta pihaa suuria alueita. Myrkytkään eivät tähän tunnu tehoavan. Seuraava suunnitelmani olisi peittää kasvusto ojasta muovilla ja täyttää penger kivillä. Se on osoittautunut ainoaksi toimivaksi keinoksi. Nyt siis peräänkuulutankin kiviä sekä talkoolaisia. Meille saisi tulla! ;) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! :)