tiistai 27. toukokuuta 2014

Kangaspuita kerääntyy...

Lauantaina kiertelin aikani kuluksi kirpputorilla. Yleensä en etsi mitään, mutta eteen sattuu jotain, joka on pakko saada. Niin tälläkin kerralla. Täydellisessä kunnossa olevat Brion kangaspuut! Tällaisista olen haaveillut jo yli kolmekymmentä vuotta. Noh, tällä välinhän olen toki saanut jo ihan oikeatkin kangaspuut, joista voin joku toinen kerta kertoa. Vaan näitä ilman ei ollut kirppikseltä lähtemistä.


Vaikka kyseessä onkin lelu, on näillä mahdollista tehdä myös hyödyllisiä asioita. Kuten nauhoja ja leveämpiäkin kudonnaisia. Loimeakin oli vielä jäljellä. Ja kun loimi joskus loppuu, ei hätää. Neulanhaltijan blogissa on neuvottu seikkaperäisesti kuinka uusi loimi luodaan. 


Eikä kotiinkannettavan käsityökaluston määrä tähän toki jäänyt. Ulkomaille muuttavalta ystävältä sain lahjoituksena Singerin neulekoneen. Tähän en vielä ole ehtinyt tutustua tarkemmin. Aikanaan olen yhden villapaidan tehnyt moisella, mutta tarkempaa perehtymistä sekä osien tarkistelua tarvitaan vielä. Sen verran ehdin asiaa jo katsastaa, että netin ihmeellisestä maailmasta voisi tähänkin pulmaan olla apua. Enää ei siis puutu kuin aikaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! :)