keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Aurinkoa sisällä ja ulkona!

Kesäkauden virallisesti käynnistyttyä ei 24 tuntia tahdo riittää. Leppeästä kesätuulesta olisi niin ihana nauttia ulkona puutarhatöissä, lojuen tai muutoin vain ulkoillen. Tuulenvireen tuntu avoimesta ikkunasta on myös nautinnollista, samalla sisällä kokkaillen, kutoen mattoa tai vaikkapa lukien. 


Sisällä aurinko on läsnä aina. Oma aurinkopulloni on vailla jälleenmyyntiarvoa, kuten useat muutkin koriste-esineeni. Niiden funktiona on toimia ainoastaan silmänilona, enkä aio niistä luopua. Vaikka pullo näyttääkin täysin ehjältä, on sen suuaukolla pienen pieni särö. Koska pulloa ei käytetä, ei siitä ole mitään haittaakaan. Mutta särön vuoksi olen saanut muutoin henkeä salpaavissa hinnoissa kaupattavan aurinkopullon itselleni suorastaan halvalla. Välillä kirppareilla ja antiikkimessuilla kierrellessäni oikein harmittaa. Säröllä olevista, krakeloituneista astioista haluttaisiin saada saman verran rahaa, kuin mitä ehjistä. Ja eihän tämä keräily nyt niin mene. Ne, jotka keräilevät vain viattomia tuotteita, ovat kiinnostuneita maksamaan. Ne, jotka tahtovat halvalla, eivätkä ole kiinnostuneita jälleenmyyntiarvosta, hyväksyvät huonotkin hyllyynsä. Kalliita ja rikkinäisiä ei oikein kukaan tahdo. Tai sitten saa syyttää itseään. 

Kastehelmeni ovat peräisin kaupan keräilykampanjasta. Kuten toinen Mariskooleistanikin, vaikken sitä itse olekaan keräillyt, vaan saanut keräillyn tuotteen lahjaksi. Usein keräilykampanjoiden edulliset ostohinnat mahdollistavat tuliaisten hankinnan. Kun halvalla saa, voi "varmuuden vuoksi" hankkia. Kyläilemään lähtiessä voi tarkistaa kaapista, olisiko siellä jotain kivoja viemisiä, joista emäntä tai isäntä nauttisi. Näin saa hyvän mielen kiertämään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! :)