sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Mukiinmenevää kaappitilaa

 Aivan aluksi tahdon painottaa, etten ole Muumi-mukien keräilijä. Niitä nyt vain on sattunut kertymään kaappiin. Pidän jokseenkin karmivana hintoja, joita mukeista nettihuutokaupoissa maksetaan. Mutta sitäkin karmivampana pidän ilmoituksissa mainittua tietoa, että arvokkaimmissa mukeissa on tarrat tallella. Niitä ei siis ole käytetty koskaan. Mitä ihmettä? Mukihan on tehty mukiksi! 


Itse pidin ensimmäisiä myyntiin tulleita Muumi-mukeja vähän rumina. Värit olivat hailakoita, enkä ajatellut niitä koskaan hankkivani. Jossain vaiheessa -jota en enää muista- näin kuitenkin silmääni miellyttävän mukin. Ostin sen vain yksittäisenä kaunottarena piristyksekseni. Pian tuli toinen, sitten kolmas… Joku oli aivan PAKKO saada heti, olihan se myynnissä vain vähän aikaa.


Tällä hetkellä kaapissani on äkkiseltään laskettuna 29 Muumihahmojen kuvilla varustettua mukia. Ne ovat riittäneet jopa kokonaiselle sekakuorolle, kun olen päiväkahvittanut laulukavereitani. Mukit ovat siis käyttöesineitä. Juuri sopivan kokoisia kahvin juontiin. Ja melko hauskan värisiä sekä näköisiä. 


Mutta ei siinä vielä kaikki. Eivät mukini siihen loppuneet. Joskus eteeni osui jättimäisiä Kellogg's-mukeja. Ne tekivät välittömästi jälken retrosydämeeni. Itse juon aamukahvini runsaalla maidolla, siihen tämä suurempi muki toimii paremmin kuin pieni. Astetta suurempia saman sarjan mukeja käytän keittokulhoina. Niihin mahtuu helposti kaupan valmiskeitto tai sitten vaikkapa satsi jogurttia sekä mysliä. 


Ja vielä ne muut mukit, joita en ole voinut ohittaa… Matkamuistot muistuttavat Puolasta, Dublinista. Lahjamukit lahjan antajista. Kaappiin mahtuu paljon hyviä, mukiinmeneviä muistoja.


Avatessani kaapin oven, voin välillä jäädä ihailemaan hyllyjä. Hymy huulillani. Paljon värikkäitä, kauniita mukeja, joista muistuu mieleen paljon asioita. En ymmärrä ihmisiä, jotka tuskailevat omistavansa liikaa astioita. Minulla niitä on ainoastaan sopivasti. Tai ehkä liian vähän, mikäli kaupassa eteen sattuu taas joku ohitseen päästämätön ihanuus. 


6 kommenttia:

 1. Hauskaa - meilläkin muumimukit täyttäneet kaapin yhden hyllyn. Joskus mietin kuinka monta mukia oikeasti tarvitsee, mutta kun niitä tulee kaikkia kuitenkin käytettyä - ja varsinkin kun joskus koti on täynnä vieraita, niin mikä sen rennompaa kuin mukista nauttia maitokahvia. Ja mikä väri-iloittelu kaapissa onkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin minäkin olen asian järkeillyt! Tosin kuoromme ollessa meillä käymässä, eikä mukien loppuminen ollut lähelläkään, koin hetkellisen epävarmuuden tunteen… …mutta hyvä niitä on olla! ;)

   Poista
 2. Mä en ole mikään muumimukifanaatikko, mutta hirveen kivan värikkäiltähän ne näyttää tuollein ryhmänä :) Ja noita Kellogg's mukeja oon itekin kuolannut kaupassa. Mutta en raski ostaa. Hmm..pitäskö mun postata mun pirteistä Primaveroista...?!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)