tiistai 20. tammikuuta 2015

Nemi vaan virkkaa.

Heipä taas täältä virkkuiden ääreltä. Kovin on ollut yksipuoliset harrasteet täällä päin. Mutta haittaakos tuo ketään. Omaksi iloksi kun värkkää ja niin kauan kuin käsi kestää, homma on mukavaa! 

Halusin tehdä toisen maton. Kävin Tampereella Poppanavakassa katsomassa valikoimia ja sieltähän sitä löytyi, ihanaa pinkkiä trikookudetta! Ostin himpun alle 3kg, kun Juhannusruusu-malliin sen pitäisi riittää. Noh, sitten kävi niin, että olishan varmaan ontelokudetta sen verran riittänytkin, mutta trikookuteen menekki olikin kovempi. Kävin katsomassa samanväristä kudetta paikallisesta Taitokeskuksesta, mutta samaa sävyä ja paksuutta ei ollut. Loppiaisen yli odotettani pääsin vihdoin torstaina Tampereelle, niin kuinka ollakaan, sama pinkki oli loppu. Huoh. Ostin sitten samaa paksuutta mustaa kudetta ja vaihdoin lennossa suunnitelman pinkistä kaksiväriseksi matoksi. Kudehan tietysti loppui vieläkin kesken, mutta koska jäljellä oli enää vihoviimeinen kerros, johon tulee vain pylväitä ja kiinteitä silmukoita pitsireunukseksi, kelpuutin ohuemmankin kuteen paikallisesta liikkeestä, kun oli viikonloppu ja himo saada matto valmiiksi. Oli sitten vielä hiukan eri sävyinen musta, mutta ei haittaa! Lopulta kaksivärinen matto taitaa ollakin kivempi kuin mitä yksivärisenä olisi tullut. 


Koska viimeinen ostamani kude-erä oli reilun kokoinen säkki, jäi kudetta valtavasti yli. Sehän tietysti polttelee virkkaajaa ja pari tuotosta siitä on tullut virkattua. Ensin kokeilin kahvallista koria ja hyvinhän se onnistui! Käytin aiemmin tekemäni korin ohjetta, mutta kahvat sovelsin itse. Helppoa! Nyt on langoille ja kuteille reilumman kokoinen kori.


Eilen totesin, että viherkasvi on pikimmiten saatava isompaan ruukkuun. Kauppojen ruukkuvalikoima oli ankea, perinteinen saviruukku tai valkoinen muoviruukku. Blaah, tylsiä. Kaupassa sain idean, että voihan toki muoviruukun päälle virkata (ylläripylläri) suojaruukun ja siitä se idea sitten lähti.


Nuo korit on kyllä kivoja, nopeita ja helppoja virkata! Suosittelen. Ohjeita on netti pullollaan, Googleen vaan hakusanat "virkattu kori". Itse olen käyttänyt Lankavan ohjetta. Maton ohje löytyy hakusanalla Juhannusruusu. Tällä kertaa olen laiska ja kirjoitan padilla, enkä osaa tällä vielä tehdä linkkejä... :-)

2 kommenttia:

Kiitos viestistäsi! :)