maanantai 5. tammikuuta 2015

Antiikkia, antiikkia

Noin kerran vuodessa naapurikylässämme järjestetään antiikki- ja keräilytapahtuma paikallisen koulun liikuntasalissa. Vaikka tapahtuma on maksullinen ja ylimääräistä rahaa ei juurikaan olisi sisäänpääsyyn, saatikka muihin ostoksiin, useimmiten paikan päällä tulee piipahdettua. Muistissani on ainoastaan yksi käyntikerta, jolloin mukaani ei ole tarttunut mitään. Muulloin olen tehnyt hankintoja, vieläpä hyviä sellaisia. Mikäli ostos tekee mielen hyväksi, on se onnistunut.

Tällä kertaa mieltäni piristämään mukaani lähti vanha kirjapainokasti. Kyseessä on puinen lipastonlaatikko, jossa on aikanaan säilytetty kirjapainon latomossa kirjasimia. Tätä varten ostamani kastin lokeroihinkin on kirjoitettu kirjaimia, joiden paikka kyseisessä lokerossa on ollut.

 

Nykyisin kirjapainokasteja näkee nimenomaan vanhan tavaran kaupoissa ja ne ovatkin melko kysyttyä tavaraa. Omani tulee aikanaan päätymään -kuten niin monella muullakin- seinäkoristeeksi, johon sijoittanen nukkekoti- tai muuta miniatyyritavaraa. Tällä hetkellä ihailen vain lattialla nojalla olevaa hankintaani ja olen onnellinen! 

ps. Ai niin, löytyihän sieltä vielä lisäksi yksi Viri-kaakaopurkkikin. Tiedättehän, sellainen sinivalkoinen ihanuus! ;)

1 kommentti:

  1. Viri-päivitys piti vielä tehdä tähän kirjoitukseen jälkikäteen! ;) https://www.youtube.com/watch?v=gKMBWDDL4dk

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! :)