sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Värihaaste, Tipin sininen (osa 3/5)


Vihreän lisäksi myöskään sininen ei ole koskaan ollut lempivärini. Mutta kuinkas sitten kävikään. Viisi vuotta sitten muutimme siniseen omakotitaloon, joka on nykyään kotimme. Talon entinen omistaja piti ilmeisesti paljon sinisestä, sillä sitä löytyi lähes jokaisesta huoneesta. Nyttemmin olemme muuttaneet värimaailmaa ja maalanneet osan sinisistä listoista ja seinistä toisen värisiksi. Vaan yksi huone on edelleen kokonaan sininen. Suunnitelmissa on remontoida siitäkin tulevaisuudessa toisen värinen, mutta katsotaan nyt koska pääsisimme sen kimppuun. 


Suurin osa sinisistä esineistäni sijaitsee astiakaapissa. Arabian Ali edustaa itselleni mieluista sinistä. Sama sävy löytyy myös Viri-kaakaopurkeista. Myös lasitavaran ultramariinin sävy on täyttänyt astiakaapin lisäksi myös yhden ikkunoistamme. Vanhin sininen esineeni on vanha vakka, joka on joskus maalattu siniseksi. Talonpoikaisesine edustaa hienoa käsityötaitoa. Niin runko kuin kansikin on taivutettu yhdestä kappaleesta ja punottu kiinni. Käsityötaito jatkukoon vakan mukana edelleen, sillä säilytän siinä lankojani. Hieman vaatimattomampaa käsityötaitoa tosin… :)  
2 kommenttia:

  1. Viri-kaakaopurkit ovat niin tuttuja! Ja niitä on kerääntynyt äidillenikin useampia. Toivottavasti hän ei niistä koskaan luovu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäistä Viri-purkkiani ostaessa ajattelin, että vihdoin minullakin on se. No, enpä arvannut, että niitähän voi hankkia vaikka kuinka ja paljon… ;)

      Poista

Kiitos viestistäsi! :)