sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Värihaaste, pieni pala vihreää Tipiltä (osa 2/5)

Vihreä ei ole koskaan ollut lempivärini. Silloin kun itse lapsena pidin keltaisesta, oli vihreä enemmänkin sisareni suosikki. Nykyisin olen laajentanut ymmärrystäni sisustusväreissä myös vihreään. Lisäksi värikarttaan tulleet uudet vihreän muotisävyt lime, oliivi, jne. ovat hauskoja tehostevärejä kovasti rakastamieni punaisen, keltaisen ja oranssin kanssa. Ehkä osansa on tehnyt myös mieheni, jonka lempiväri vihreä on. Näin kodistamme nykyään löytyy myös vihreää. 


Eräs helppo väripilkku, jonka avulla on mahdollista kokeilla uusia sävyjä, ovat viltit ja huovat. Niitä lojuu ympäri taloamme, sillä mikä onkaan ihanampaa kuin käpertyä lämpimään syksyn saapuessa. Ja välillä myös muina vuodenaikoina. Tätä kautta limenvihreä fleecehuopa on ottanut paikkansa nojatuolin käsinojalta. Nojatuoli oli ennen punainen, mutta uutta sisustuskangasta etsiessäni ajattelin kokeilla jotain muuta. Uusi kangas löytyikin oliivinvihreänä, josta ompelin kahteen pinttyneeseen nojatuoliin uudet päälliset. Oranssin maton kanssa tuolit sopivat mukavasti olohuoneen yleisilmeeseen. 


Vihreä lasitavara on ehkä niitä ainoita vihreitä pilkkuja, joista olen aina pitänyt enemmän kuin keltaisesta. Koristelasin värinä tuo keltainen ei jotenkin ole uponnut koskaan. Ehkä osansa on 80-luvulla, joka oli kauttaaltaan kovin ruskeaa ja kellertävää. Tämä on vielä liian tuoreena muistissa. 

Sitten ne peltipurkit… Tottahan toki sieltä nyt muutama vihreäkin löytyy. Punaisella ja keltaisella tehostevärillä ne ovat raivanneet tiensä sydämeeni. :) 


2 kommenttia:

  1. Kaunis vihreä tuo tuolin uusi kangas! Ja vihreä aurinkopullo - wau! Vihreä lasitavara on heikkouteni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Vihreä ja sininen ovat lasitavarassa myös lempivärejäni. Vaikka muuten en niistä ehkä sisustusväreinä niin paljoa välitäkään… :)

      Poista

Kiitos viestistäsi! :)