lauantai 18. huhtikuuta 2015

Retroilua


Taannoin Rynttyliisan blogia lueskellessani, huomasin että Antiikki & Design -lehti on julkaissut uuden Retroilu-lehden. Blogissa olisi ollut arvontakin, jotta lehden olisi voinut voittaa itselleen. Malttamattomana ihmisenä minä kuitenkin olin jo puolijuoksua matkalla kioskille hankkimaan ensitilassa omaa kappalettani. Kolmannen kioskin kohdalla tärppäsi, ja sain käsiini vihdoinkin tuon aviisin. 


Ilmeisesti olin juurikin tuon lehden kohderyhmää, sillä tutulta näytti. Kovastikin. Lehti käsissäni lähdin kiertelemään kotia. Ensimmäinen pysähdyspaikkani oli keittiö. Esteri Tomulan Vegeta-kattila on nykysuosionsa perusteella luokiteltu tulevaisuuden antiikiksi. Suosio on jatkuvassa kasvussa. Finelin ihanat emaliset kattilat, pannut, purkit, kulhot, yms. ovat kyllä syötävän suloisia myös minun mielestäni. 


Samoin Ristomatti Ratian 1970-luvun Palaset-säilytyskuutiot ovat nousevassa suosiossa. Omien kuutioideni laatikot olen joutunut tosin päällystämään uudelleen. Aikoinaan ihanan keltaisiin laatikoihin tuli kirjoiteltua ja piirreltyä kaikenlaista tekstiä nukeista autoihin, mikä ei nykypäivänä välttämättä kotiani kaunistaisi… Myöhemmin hankin kuutioita nettihuutokaupasta lisää, koska ne ovat erittäin käteviä säilytykseen. Esimerkiksi lp-levyt mahtuvat juuri sopivasti kuutioon. Ja niitä meiltä löytyy. Retrolehdessä luonnollisestikin myös vinyylilevyt olivat esittelyssä.  


Pomona-purkkien kohdalla tuli jo hienoinen kateus. Että minun purkeistani täällä näin valtoimenaan kirjoitellaan, eikä kukaan kysy edes mielipidettäni. Hyvä huomio tosin olisi, etten liene ainoa purkkeihin hurahtanut. Eikä itselläni niitä edes niin paljoa ole. ;) 


Mansikka-purkki oli saanut oman sivunsa. Meillä mansikka-Pomona on arkikäytössä, sokerikuppina. Jokainen aamu otamme purkin pöydälle, jotta aamukahvi ja mansikoiden pirteys saavat silmämme auki.  Lapsuudenkodissani mansikoita löytyi myös jälkiruokakiisselipurkista. Tuttu kuvio jo pitkän ajan takaa. 


Lehden lopussa oli mainos alkusyksyn retromatkasta Tukholmaan, jonne myös Rynttyliisa suuntaa luennoimaan. Valitettavasti tuo retki taitaa jäädä itseltäni väliin, mutta aiemmin kesällä olisi tarkoitus lähteä Tukholman kautta junailemaan etelämmäksi. Ehkä käyn aseman kioskista tuolloin noutamassa Scandinavian Retro -lehden matkalukemiseksi. Ilmiselvästi tämän tyyppinen kirjallisuus viihdyttää! 

7 kommenttia:

 1. Sinulla noita aarteita on ilahduttavan paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kokoajan uusia aarteita löytyy… …mihin minä näiden kaikkien ihanuuksien kanssa vielä joudunkaan! :D

   Poista
 2. Oi, hauskoja bongauksia! Mä olen vähitellen hullaantumassa retroon ja pahoin pelkään, että tämä on kohta menoa. Miten en olekaan tajunnut näin väreistä pitävänä, että retroastioista löytyy väriä vaikka kuinka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Tämä on yhtä menoa, niin rahallisesti kuin henkisestikin! :D

   Poista
 3. Jaa että sulla ei oo paljoo pomonaa? Mulla ei oo yhtään pomonaa taikka tuttifruttia. :-D
  Harmi jos et pääse retroristeilylle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan mulla monta purkkia, mutta kyllä lehdessä ja sarjassa niitä on vieläkin enemmän! ;) Harmittaa kyllä etten mukaan pääse, tuollainen risteily olisi kuin tehty minunlaiselleni keräilykärpäsen puremalle... Toivottavasti risteilyn antia voi lukea aikanaan jostain! :)

   Poista

Kiitos viestistäsi! :)