sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Pariisin tuliaiset 1:12

Taannoin lähtiessämme Pariisiin viikonloppulomalle, olin jo kotona korvamerkinnyt muutaman paikallisen nukkekotikaupan. Ajattelin poiketa ostoksilla, mikäli aika vain riittää. Lauantai-iltana Montmartrella kävellessämme, muistini sopukoista tuli herätys Rue des Trois Fréres'n kohdalla, jolla katunumerossa 6 sijaitsevasta talosta löytyi Dentelles et Ribambelles -niminen kauppa. Matkaseuralaisteni jäädessä istuskelemaan samalla kadulla sijainneeseen katukahvilaan, kipaisin katsastamaan kaupan tarjontaa. Kovin suuri liike ei kyseessä ollut, mutta tämän kokoisia tavaroita mahtuu pieneenkin liikkeeseen monta myyntiartikkelia. 


Mukaani tarttui pieni, paristolla toimiva led-lamppu. (Tosin toimimaan en tätä vielä ole saanut, mutten ole ehtinyt vielä perehtyä vian laatuun tarkemmin.) Lisäksi ostin espanjalaisen Miniaturas-lehden uusimman numeron, josta ajattelin poimia ideoita omiin askareisiini. 

Mutta eivätpä nukkekotihankintani tähän jääneet. Maanantaina ennen kotiinlähtöä vierailimme Grand Boulevards -metroaseman lähistöllä sijaitsevalla, viehättävällä katetulla kauppakujalla, Passage Jouffroylla. Täällä nukkekotitarvikkeita myyviä kauppoja oli jopa kaksin kappalein. 

Ensiksi tutustuimme Pain D'Epices -lelukauppaan, jossa nukkekotitavaroiden lisäksi myytiin myös muita leluja, mm. ihania vanhanaikaisia polkuautoja. Ostokseni keskittyivät kuitenkin täälläkin vain pieniin tarpeisiin. Tehtyjä hankintoja olivat mm. aterinsetti, kuparikattilasarja sekä wc-pönttö papereineen. 

 

 

Vähän matkan päässä käytävällä sijaitsi La Boite a Joujoux -Miniatures World, jonka parasta antia olivat minikokoiset peltipurkit ja keltaiset kahvikupit. Samoilla kuvioilla löytyy kodistamme myös täyskokoisina peltipurkkeja ja muitakin tavaroita, joista suuren osan olen tuonut matkamuistoina edellisiltä Pariisinreissuiltamme.


 

Vaikka monet hankkimistani tarvikkeista löytyvät myös Suomessa sijaitsevista kaupoista sekä niitä on mahdollista hankkia nettikaupoista suoraan kotiin, syntyy osa ostamisen ilosta myös tavaroiden tutkailusta paikan päällä. Matkaillessa budjetti on ehkä myös hieman löyhempi, jolloin matkamuistostatuksella tulee hankittua hieman enemmän kuin arkena. Vaikka suurin osa matkailussa saatavista elämyksistä syntyykin aistienvaraisesti, on mukavaa että jotain konkreettistakin reissusta jää. Niin että vielä vuosienkin päästä jokin tavara herättää muistoihin mielikuvan koetusta matkasta. 


Paljon ihanaa tavaraa jäi vielä kauppoihin mietityttämään. Onneksi nettikauppa päivystää… 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! :)