keskiviikko 6. elokuuta 2014

Pieni pala selittelyn makua

Heipä hei, pitkästä aikaa!

Juu, tiedän. Pitkäksi on venähtänyt tämä "sairasloma". Aluksi vietin vajaan nelisen viikkoa oikea käsi kipsissä, jolloin kaikenlainen kirjailu tuntui ylitsepääsemättömän haastavalta. Kipsistä vapautumisen jälkeen kädessäni oli pari viikkoa edelleen rautaa, eikä kirjailu tuntunut yhtään helpommalta. Raudat sain pois jo pari viikkoa sitten, mutta helle on osoittautunut ajatustoimintaa lamauttavaksi, joten kirjailu on tuntunut edelleen haastavalta. Mutta selittelyt sikseen; täällä sitä ollaan! :)

Vaikka tuo tukalaksi äitynyt helle itselleni aiheuttaakin lamaantumista ja alhaista energiatasoa, olen sairastaessani kuitenkin saanut aikaiseksi melko paljon. Ainakin pääni sisällä. Näistä kaikista saisi oman tarinansa, vaan mistäköhän alkaisin...

- Automatkalla kotimaassa lähdimme extempore bussimatkalle tutustumaan Perniön historiaan. Opimme paljon uutta.

- Bussi- ja junamatka nuoren herran kanssa Etelä-Pohjanmaalle tutustutti pienessä mittakaavassa Legojen maailmaan. Seinäjoen tuliterässä kaupunginkirjastossa näimme vielä nuoremman herran tekemän Lego-kaupungin ja Ilmajoella erikoiskauppa Piipoosta poimimme mukaamme aarteita.

- Ystävän luona Hattulassa nautimme kuohuvaa auringon laskiessa järven yli. Samalla retkellä kävimme myös Iittalan lasimäellä, viehättävä paikka.

- Pihamaan kasveja on jälleen kerran yritetty tunnistaa. Kuinka ne nimet unohtuvatkin aina talven aikana?

- Yläkerran nurkkaus sai luopua vanhoista tapeteista. Nyt odotellaan loppusilausta maalauskelien tullessa toivon mukaan pian.

- Nemin mukana intouduin uuteen harrastukseen, geokätköilyyn. Kätköjä etsiessä voi tutustua uusiin paikkoihin. Löytöjä on tehty mm. Raaseporin rauniolinnassa sekä Tammisaaren vanhassa kaupungissa.

- Sohvalla makoillessa on ehtinyt taas lueskella kirjoja.

Ja tässä vain pintaraapaisu kesäpuuhistani! Vaikka käsi ei toimi, pää toimii. Silloin kun helle ei sitäkin toimintaa lamauta... ..tai muut ulkoiset tekijät. Loppujen lopuksi kaikkia elämän osa-alueita yhdistää yksi tekijä: ainoastaan Sinä itse olet vastuussa siitä, miten elämääsi elät. Iloa omaan elämääsi voit saada poimimalla matkaasi niitä asioita, joista itse nautit. Sitä taitoa on yritetty opetella mm. oheisen pelastautumispaketin avulla. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! :)