keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Kesäkukkapenkkini vm. 2014


Noin, nyt se on istutettu! Talon päädyssä sijaitsevan kesäkukkapenkkini tämänvuotinen värikirjo. Tämä taitaa olla nyt kyseisen kukkapenkin kolmas kesä. Ensimmäisenä vuonna olin täysin yksivuotisten ostokukkien varassa, mutta viime vuonna penkkiin tuli jo muutama useampivuotinen kukka levittäytymään. 

Joka vuosi kukkapenkissä on ollut jotain keltaista. Luonnollisesti. Tätä varten hain viime kesänä lapsuudenkodistani kulleroita ja kultatyräkkiä. Kulleron muistan lapsuudestani saakka mummon kukkapenkistä. Tuo kultatyräkki taas on uudempi tuttavuus. Muistaakseni istutin myös punertavaa helokkia, vaan sitä ei nyt näy nousseen. Valkoisesta kukasta ei täyttä varmuutta ole, mikä siellä on nousemassa. Ehkä arovuokko... ...tai sitten jokin muu, yritän tunnistaa lähiviikkoina tarkemmin.

Keltaisista kesäkukista huovinkukkaan olen innostunut jo tämän kukkapenkin ensimmäisestä vuodesta lähtien, siitä taannoin blogikirjoituksessani kerroinkin. Myös samettikukka on ollut suosikkini jo vuosia, johtuen sen hyvästä tuoksusta sekä pirteästä värimaailmasta. Aikoinaan kun pääsin ripille, muistan isäni kanssa juhlavalmisteluiden aikaan käyneeni kukkaostoksilla ihan ominpäin. Tuolloin mukaan tuli vain ja ainoastaan, koko kukkapenkin täydeltä samettikukkia. Ehkä hieman tylsä valinta, mutta ainakin juhlakalun mieleinen! 

Keltaisen ja oranssin sävyjen lisäksi laajensin värimaailmaa hieman tänä vuonna. Ensiksi päädyin hempeän vaaleanpunaiseen kesäneilikkaan. Mikäli hyvin käy, saattaa tämä talvehtia ja nousta uudelleen ensi vuonna. Hieman tummempaa punaa löytyy kaunokaisesta, joka on monivuotinen. Sinistä, lilaa ja valkoista väriä penkkiin tuovat yksivuotiset lobeliat. Jännää seurata jälleen uusia lajeja, ja kuinka ne viihtyvät ja toivottavasti rehevöityvät kesän aikana. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! :)