sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Koukussa, taas!

Terve taas pitkästä aikaa! Mun blogauttelu on ollut hiljaista viime aikoina, kun ei ole ollut oikeen mielessä mitään erityistä. Tuossa jo ehdin Tipiäkin varoitella, että saatan jättää kirjoittelun kokonaan, mutta josko tämä kevät ja lisääntyvä aurinko inspiroisi enemmän puuhastelemaan jotain raportoinnin arvoista. Mutta nyt siis tulee blogsennus, johon kirvoitti aika ajoin mut koukuttava virkkaaminen!

Opettelin joku vuosi sitten virkkaamaan kaulahuiveja. Tein niitä verkkotekniikalla, koska se oli helppoa ja nopeaa ja sellaista, minkä opetteluun kärsivällisyyteni riitti. Sitten opettelin virkkaamaan pötköä. Toissa vuonna opettelin isoäidin neliöiden virkkaamisen ja se synnytti kipinän! Minä osaan! Haluaisin kovasti oppia virkkaamaan monimutkaisempia juttuja, mutta etenen kärsivällisyyteni mukaan.

Huivien jälkeen keksin, että virkkaan kännykkäpusseja. Silloin isot älypuhelimet ei vielä olleet vallanneet markkinoita, joten pieniä pusseja syntyi nopeasti. En äkkiseltään löytänyt kuin kaksi, joista toinen on tehty vanhalle liukukansi-Nokialle ja raidallinen sitten jo ensimmäinen älypuhelimelle värkätty. Siihen on nykyisen käyttäjän toiveesta lisätty metallinen avainkiinnike, jotta sen saa kiinni johonkin, en tarkalleen tiedä mihin :)


Näitä pussukoita virkkasin montaa eri väriä. Osa meni Facebookin luovuushaasteen mukana ympäri Suomea ja osa lahjoiksi kavereille. Siirryttyäni isompaan kokoluokkaan, virkkasin tuosta vihreästä langasta pussukan miniläppärille ja sen jälkeen tablet-aikaan siirryttyäni virkkasin monivärisestä langasta pussukan iPadille, joka on tänäkin päivänä käytössä ja sen se on näköinenkin...


Pussukoiden virkkaus on nyt taas ajankohtainen, sillä Windows XP:n jäätyä historiaan, oli päivitettävä kalustoa. Ja siitä se idea sitten lähti. Nyt on siis työn alla uudelle kannettavalle pussukka ja siinä työn sarkaa riittääkin, koska koneen kokoluokka on jotain ihan muuta kuin aiemmin. Aloitin projektin tässä pääsiäisen tienoilla ja arvioitu valmistumisaika on vielä hämärän peitossa, mutta värimaailmasta voin antaa pientä esimakua. Se on ehkä ominta minua ja tällä kertaa ihan siksi, että nuo langat sattui kaapista löytymään :)
Mustavalkoisesta päästään kätevästi inspiraation maailmaan. Tutustuin taannoin työkaverini suosituksesta VMSomaKOPPA-blogiin ja ihastuin heti. Kun sitten bloggaaja Virpi Siiralta ilmestyi kirja Ympyrä - Virkattuja variaatioita (WSOY), ei tarvinnut kahta kertaa miettiä hommaanko kirjan. Toisena inspiraation lähteenä toimii äitini minulle ostama palavirkkauskirja, Edie Eckman Villiä virkkausta (Minerva). Näiden kahden opuksen avulla aion syventää taitojani virkkaajana (olipas jotenkin akateeminen lause..) ja toivottavasti osaan joskus virkata muutakin kuin verkkoa, isoäidin neliöitä ja pötköä! Tavoitteena on joskus virkata pyöreä matto...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! :)