torstai 26. toukokuuta 2016

Kesän ensimmäinen raparperipiiras


Olen välillä hieman aikaansaamaton puutarhamme raparperien käyttämisessä. Yhtäkkiä ne ovatkin jo kasvaneet ylikypsiksi ja lakastuneet. Nyt kuitenkin ehdin mukaan kesän alkuun ja sain tehtyä ensimmäisen raparperipiirakan. 



Raparperi-marenkitorttu

pohja:
125 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
1 rkl vettä

Sekoita voi ja kuivat aineet nyppimällä keskenään murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina laakean vuoan pohjalle ja reunoille. Älä voitele vuokaa. Laita taikina vuoassaan vähintään puoleksi tunniksi jääkaappiin kovettumaan. 

Pistele pohja haarukalla ennen uuniin laittoa. Kypsennä pelkkää pohjaa 200 asteessa 15 minuuttia. 


täyte:
5-6 dl raparperipaloja
1 dl sokeria
0,5 dl vettä
4 kpl kananmunan keltuaisia
3 rkl maissitärkkelystä
30 g voita
1 rkl sitruunamehua

Kuori ja paloittele raparperit. Keitä ne sokerin ja veden kera 5 minuuttia. Jäähdytä vesihauteessa.
Lisää täytteen loput ainekset kattilaan ja soseuta tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja anna jäähtyä. Levitä täyte pohjalle. 

marenki päälle:
4 kpl kananmunan valkuaisia
1,5 dl sokeria

Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä edelleen vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes marenkivaahto on kiiltävää. Levitä vaahto täytteen päälle ja paista noin 10 minuuttia kunnes marenki on saanut hieman väriä pintaan. 

Anna jäähtyä ja nauti kirpeän makeasta kesäherkusta! :) 


ps. Tiedättekös, rakkaat kanssabloggaajat, sen tunteen kun otatte kännykällä kuvia blogiin ja huomaatte saaneenne tallennettua mehevän videopätkän. Sanotaan vaikkapa nyt marenkitortusta! ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! :)