torstai 9. marraskuuta 2017

Kotimaanmatkailua viime talvelta

Yllätys, täällä ollaan taas! Vaikka tauko onkin päässyt venähtämään harmillisen pitkäksi, on blogi ollut mielessä jatkuvasti. Asiaa olisi kirjoitettavaksi vaikka kuinka ja paljon, mutta aloitetaanpas jostain niin saadaan ruuhkaa purettua!

Viime helmikuun lumimyrskyä uhmaten teimme lyhyen hiihtolomareissun länsirannikolle. Ensimmäiseksi ajoimme Porin Reposaareen lounaalle. Tuolloin sää oli vielä poutainen, mutta myrsky näytti merellä yltyvän. Lounaan jälkeen kävimme reissun pakollisen museokohteen, joksi valikoitui Rosenlew-museo Porin Aittaluodossa.


Tällaiselle retroilijalle olivat Rosenlewin valurautapadat ja -pannut kuin karkkia silmille. Monialayrityksen laaja-alaisuus pääsi yllättämään; kotitaloustarvikkeista puimureihin, muovikassista hiivapakkauksiin ja ties mitä siltä väliltä. Pienet ja ennalta tuntemattomat museot ovat lähes poikkeuksetta yllättäneet positiivisesti kun ennakkoluuloja ei ole, vaan mieli on avoinna uusille elämyksille! 


Museosta poistuessamme sää olikin jo melkoisen pöpperöinen, joten lumivalleja uhmaten siirryimme majapaikkaamme, Noormarkussa sijaitsevalle Ahlströmin ruukille. Olo oli lähestulkoon kuninkaallinen kun kuulimme olevamme paikan ainoat yövieraat. Se ei palvelutasoa vähentänyt, pikemminkin päinvastoin! 


Kauniissa vierasmajassa olimme turvassa tuulen ujeltaessa ulkona ja kinosten kasvaessa. Seuraavan aamun aamupala oli katettu Klubin ruokasaliin ja sortteja oli runsaasti enemmän kuin seitsemän. Aamupalan jälkeen kävimme vielä kävelylenkillä ihastelemassa ruukin kauniita rakennuksia ennen kuin ajelimme takaisin kotiin lumiaurojen lomassa. Lyhyt, mutta sitäkin voimaannuttavampi loma länsirannikolla on suositusten arvoinen! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! :)